Valencia ontsnapt in slotfase aan nederlaag tegen Sporting Gijón

Daniel Cabot Kerkdijk13 feb 2010, 19:05
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2010, 19:05

Valencia heeft voor de derde keer op rij punten laten liggen in een uitwedstrijd. Unai Emery zag hoe zijn ploeg zaterdagavond niet verder kwam dan een puntendeling tegen Sporting Gijón: 1-1. In de slotfase voorkwam doelman César Sánchez dat de drie punten naar de thuisploeg gingen. Valencia heeft nu zes punten voorsprong op nummer vier Real Mallorca, dat zondag in actie komt.

Een schitterend doelpunt van Diego Castro brak de ban in El Molinón. De aanvallende middenvelder kreeg de bal aan de rand van het zestienmetergebied en plaatste deze met verve achter doelman César: 1-0. Castro was luttele minuten later weer dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging echter net naast. Het was daarna aan Juan Pablo te danken dat de thuisploeg haar voorsprong behield. Eerst bracht hij redding op een inzet van David Villa, daarna was ook Juan Mata niet succesvol.

Na een zeer open beginfase kozen de ploegen er voor om wat meer in hun schulp te kruipen. Toch kreeg Valencia na een half uur spelen een dot van een kans. Na goed voorbereidend werk van Pablo Hernández en Ángel Dealbert kopte Carlos Marchena op het aluminium. Valencia zette in het laatste gedeelte van de eerste helft meer druk, maar dat leverde onder meer dankzij opnieuw Juan Pablo niets op. Een schuiver van Mata was een prooi voor de keeper van de Asturiërs.

Valencia kwam na de hervatting frisser voor de dag, maar tot echt grote kansen leidde dat in eerste instantie niet. Twintig minuten voor tijd liet Villa na de gelijkmaker aan te tekenen. Na een voorzet van invaller Alejandro Chori Domínguez kwam hij niet verder dan de paal. Mata was even daarna wel trefzeker. De aanvaller kreeg de bal mee van Ever Banega en schoot deze onder Juan Pablo door: 1-1.

De ploeg van Emery zocht naar een tweede doelpunt, maar kwam in de slotfase tot tweemaal goed weg. Eerst redde César op een volley van doelpuntenmaker Castro en daarna eiste hij een hoofdrol op door oog-in-oog met Mate Bilic op de been te blijven. Door de remise blijft Sporting Gijón op de twaalfde plaats steken. De werkgever van Hedwiges Maduro, die op de bank bleef, staat stevig op haar derde stek.