Valencia pakt punt door zeldzame treffer Villa

14 sep 2008, 22:52
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2008, 22:52
Onder leiding van Unai Emery kende Almería twee imponerende seizoenen, maar ook zonder de succescoach timmert de Zuid-Spaanse club aardig aan de weg. De tegenwoordig trainer van Valencia moest zondagavond in zijn terugkeer in het Estadio Juegos Mediterráneo genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. De treffer van David Villa was bijzonder. De aanvaller had van alle clubs in de Primera División, op de promovendi van dit jaar na, alleen tegen Almería nog nooit het net gevonden.

Een blunder van Renan Brito had in de twintigste minuut de openingstreffer van Pablo Piatti tot gevolg. De Braziliaanse doelman kreeg een schot van Julio Álvarez niet onder controle en zag lijdzaam toe hoe Piatti sneller was dan de verdediging van Valencia. Een kwartier voor rust trok Alexis de stand gelijk. Op aangeven van Raúl Albiol schoot de verdediger de bal achter doelman Diego Alves.

Vijf minuten voor rust zette Álvaro Negredo de thuisploeg op schitterende wijze op voorsprong. Bruno Saltor stuurde Emiliano Moretti het bos in en uit diens voorzet kopte Negredo het leer prachtig in de kruising. De bezoekers leken even later op gelijke hoogte te komen, maar de inzet van Pablo Hernández spatte uiteen op de lat.

Na de hervatting kwam Valencia beter uit de kleedkamers. Zo zag Villa zijn inzet gekeerd worden door Diego Alves en schoot Fernando Morientes voor een leeg doel over. Villa zorgde twintig minuten voor tijd uiteindelijk toch voor opluchting. Een voorzet van Joaquin werd door de spits uit een moeilijke hoek tegen de touwen geschoten.