voetbalzone

Valencia stormt dankzij ‘Panenka’ top vier van Primera División in

Thijs Post15 feb 2015, 12:52
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2015, 12:52
Advertentie

Valencia is in Spanje de belangrijke top vier binnengedrongen: door een overwinning op Getafe, de nummer veertien van de ranglijst, is Sevilla gepasseerd in de rangschikking. Valencia kan ook verder naar boven kijken, want Atlético Madrid (dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld) heeft slechts drie punten meer.

voetbalzone

Het lukte Valencia niet om Getafe, onder leiding van ex-Valencia-coach Quique Sánchez Flores, voor de onderbreking te kraken. De bezoekers hielden prima stand en pas na rust kreeg de thuisploeg de eerste echt grote kans. Spits Álvaro Negredo kopte binnen, maar via de paal verdween de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Even nadat mega-aankoop Enzo Pérez een dot van een kans had gemist was het dan wel raak. Negredo ging in het strafschopgebied weliswaar als een stervende zwaan naar het gras, maar een terechte penalty was het wel degelijk. De van Manchester City gehuurde aanvaller nam de strafschop zelf en produceerde zijn derde competitietreffer van het seizoen. Dat deed hij op uiterst fraaie wijze: middels een ‘Panenka’.

Bezig met laden …