voetbalzone

Valencia verslaat half Europa in strijd om alom begeerde Argentijn

Daniel Cabot Kerkdijk05 jul 2011, 23:02
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2011, 23:02
Advertentie

Valencia heeft nog geen twee weken na het vertrek van Joaquín naar Málaga een opvolger gecontracteerd. De werkgever van Hedwiges Maduro heeft met Pablo Piatti overeenstemming bereikt over een contract voor vijf seizoenen, zo meldt het Spaanse persbureau EFE. De 22-jarige Argentijn komt over van het gedegradeerde Almería en kost los Che ongeveer acht miljoen euro.

/

Piatti, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan, speelde de afgelopen drie seizoenen voor Almería en moet samen met Juan Mata en Roberto Soldado de aanval van Valencia gaan vormen. De behendige Argentijn werd de afgelopen weken aan diverse clubs uit binnen- en buitenland gelinkt, maar Valencia is onder meer Napoli, Udinese, Atlético Madrid, Lille en Paris Saint-Germain te slim af geweest.

Piatti maakte medio 2008 de overstap van Estudiantes de La Plata naar Almería en groeide onmiddellijk uit tot basiskracht. In 81 Primera División-duels kwam de aanvaller tot twintig doelpunten. Estudiantes krijgt 25% van de transfersom.

Bezig met laden …