Valencia verslaat Santander moeizaam dankzij matchwinner Maduro

Peter Nusselder11 sep 2010, 19:58
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2010, 19:58

Valencia heeft ook in de tweede Primera División-wedstrijd geen steek laten vallen. Nadat een week eerder Málaga werd verslagen, werden in het eigen Mestalla ook drie punten gepakt tegen Racing Santander, dat zodoende nog altijd op nul blijft staan. In de blessuretijd van de eerste helft zette Hedwiges Maduro Valencia op een 1-0 voorsprong, die uiteindelijk beslissend bleek.

/

De Nederlandse verdediger bracht zijn team op slag van rust aan de leiding. Een cornerbal van Juan Mata werd door Maduro bij de tweede paal binnen gekopt: 1-0. Alhoewel de thuisploeg de eerste helft overwegend domineerde, was het in de slotfase juist Santander dat wat sterker op kwam zetten. Voormalig Ajax-spits Markus Rosenberg zag zijn knappe kopbal even daarvoor echter op de paal stranden, terwijl Pedro Munitis een aardig schot van afstand loste.

Na de pauze kwam Valencia wederom als beste uit de startblokken, al was Rosenberg dicht bij de gelijkmaker. De Zweed stuitte echter op doelman César Sánchez. Aan de andere kant was Aritz Adúriz tweemaal gevaarlijk. De aanvaller van de thuisploeg werd eerst echter een halt toegeroepen door zijn bewaker Marc Torrejón en slaagde er even later niet in om een fraaie pass van Vicente te verzilveren.

Een tweede treffer voor de gastheren lag meer voor de hand dan de gelijkmaker voor Santander, maar invaller Chori Domínguez zag dat zijn inzet werd gekeerd door goalie Toño. Zodoende bleef het oppassen voor Valencia, dat mazzel had dat twee spelers net te laat kwamen om een voorzet van de linkerflank binnen te glijden, en dat César Sánchez zijn doel uitstekend bewaakte. De treffer van Maduro bleek zodoende genoeg voor de volle winst.