Valencia zegeviert in Pamplona en staat wederom op stek vier

Daniel Cabot Kerkdijk22 nov 2009, 21:54
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2009, 21:54

Op Barcelona na heeft de top vijf van de Primera División dit weekeinde geen steek laten vallen. In navolging van Real Madrid, Sevilla en Deportivo la Coruña won ook Valencia op de elfde speeldag haar competitiewedstrijd. Op bezoek bij Osasuna verzamelde de ploeg van Unai Emery drie belangrijke punten: 1-3. Valencia blijft vierde op de ranglijst, Osasuna twaalfde.

/

Na twaalf minuten stond Osasuna al op achterstand. David Villa plaatste de bal na een uitstekende voorzet van Carlos Marchena achter Ricardo: 0-1. De ploeg van José Antonio Camacho keek acht minuten later zelfs tegen een dubbele achterstand aan. David Albelda ontfermde zich buiten het strafschopgebied over een afgevallen bal en plaatste deze hoog in het doel van de Basken. Het waren de enige hoogtepunten in een eerste helft waarin beide ploegen maar weinig voetballend vermogen vertoonden. Osasuna was in aanvallend opzicht machteloos.

De treffer van Albelda was mooi, maar het derde doelpunt van de avond was er ook een van ongekende schoonheid. Osasuna kreeg de bal niet goed weg en middels een krachtig schot werkte Marchena de bal via de onderkant van de lat achter Ricardo: 0-3. De frustraties bij de thuisploeg liepen hoog op. Walter Pandiani zwaaide te opzichtig met zijn elleboog richting Marchena en mocht na zijn tweede gele kaart voortijdig de kleedkamers opzoeken.

Ondanks het numeriek ondertal verkleinde Osasuna de nadelige marge tot twee. Een voorzet bij de tweede paal werd door Masoud Shojaeid met het hoofd verzilverd. Het restant van het tweede bedrijf golfde op en neer, maar de overwinning van Valencia kwam nimmer in gevaar. In blessuretijd zag ook Miguel Flaño bij de thuisploeg een rode kaart. Hedwiges Maduro kwam niet binnen de lijnen. Emery koos voor de inbreng van Alexis, Ever Banega en Rubén Baraja.