Valenciennes en Auxerre verzuimen top drie binnen te stormen

Bart Kruyt15 dec 2009, 22:03
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2009, 22:03

In de Franse Ligue 1 konden Valenciennes en AJ Auxerre onderling uitmaken welke ploeg zich in de top drie zou nestelen. Beide teams hadden aan drie punten genoeg om Olympique Marseille en Lille van de derde plek op de ranglijst te verdrijven, maar voor een overwinning gaven de twee teams elkaar echter te weinig toe. Een weinig verheffende eerste en een aantrekkelijke tweede helft hadden één ding gemeen: ze leverden geen treffers op (0-0).

In de eerste 45 minuten leek het erop dat de ploegen elkaar aan het aftasten waren en nog niet het achterste van hun tong wilden laten zien. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf was Valenciennes via Gregory Pujol dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd geblokt, terwijl Pujol even later op randje buitenspel terug werd gevlagd. Tussendoor zag Auxerre-speler Aurelien Capoue zijn ploegmaat Daniel Niculae over het hoofd en ging hij tevergeefs voor eigen succes.

Direct na de pauze brandde de wedstrijd los en golfde het spel op en neer. Kansen waren er voor beide doelen volop, het enige wat uitbleef was de openingstreffer. Johan Audel en Fahid Ben Khalfallah waren gevaarlijk namens Valenciennes, terwijl de Auxerre-voorwaartsen ook continu voor dreiging zorgden, zonder dat dit tot een doelpunt leidde. Zo kwam geen van beide ploegen tot scoren, maar was er van een saaie tweede helft allerminst sprake.