voetbalzone

Valentijn Driessen: ‘De leeftijd van Mohammed Kudus klopt misschien niet’

Jeroen van Poppel03 nov 2023, 23:08
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:35
Advertentie

Valentijn Driessen komt met opmerkelijke informatie over Mohammed Kudus. Volgens de journalist van De Telegraaf gaat het 'hardnekkige gerucht' dat de leeftijd in het paspoort van de 23-jarige aanvaller van West Ham United niet klopt: de Ghanees zou vijf jaar ouder zijn.

Kudus stapte afgelopen zomer voor 43 miljoen euro over van Ajax naar West Ham, maar heeft het moeilijk in zijn eerste maanden in Engeland. De technisch begaafde linkspoot zit regelmatig op de bank, maar maakte woensdag in de minder belangrijke EFL Cup wel een prachtig doelpunt tegen Arsenal (3-1 winst).

Toch heeft Kudus zijn stempel nog niet zo kunnen drukken als bij Ajax. Driessen speculeert over hoe dat kan. “Kudus zit meestal op de bank en mag dan meedoen in de League Cup", opent Driessen in de podcast Kick-off.

"Ik kreeg van de week te horen vanuit Engeland dat hij heel veel moeite heeft om aan te haken bij het hele hoge tempo van West Ham”, aldus Driessen, die gelooft dat er meer aan de hand zou kunnen zijn.

“Hij is ooit van naam veranderd en toen bleek hij ineens vijf jaar jonger. Dus ja, misschien klopt zijn leeftijd wel niet. Dat is een hardnekkig gerucht."

"Op dit moment brengt hij gewoon te weinig. Misschien is dat wel de reden dat hij moeite heeft om aan te haken bij West Ham." Presentator Pim Sedee vindt dat een vreemde conclusie van Driessen. "Ik zit te denken: als hij vijf jaar ouder zou zijn, zou hij nu 28 zijn..."

"Het is ook wel een beetje een makkelijk gerucht, bij een Afrikaanse speler die niet zo goed presteert", vindt Sedee. "Dat klopt, het wordt snel gezegd in zo'n geval", erkent Driessen.

Bezig met laden …