voetbalzone

Valerón keert na dertien seizoenen in Riazor terug op oude nest

Thijs Post14 jul 2013, 17:10
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2013, 17:10
Advertentie

Juan Carlos Valerón weet nog van geen ophouden. De 38-jarige Spanjaard, die zijn beste jaren kende tussen 2000 en 2004 toen hij ook international van Spanje was, plakt er een jaartje aan vast bij Las Palmas. Bij die club debuteerde hij halverwege de jaren negentig in het profvoetbal. Valerón speelde de voorbije dertien seizoenen bij Deportivo La Coruña.

/

Na twee seizoenen bij Las Palmas vertrok Valerón naar Real Mallorca. Daarna speelde hij twee seizoenen voor Atlético Madrid, alvorens naar Deportivo La Coruña te verkassen. Hij zou dertien seizoenen in Riazor blijven en onlangs maakte hij bekend dat dat hoofdstuk afgesloten was.

Valerón, 46-voudig international van Spanje, werd in verband gebracht met een dienstverband in Qatar, maar hij besloot zijn carrière dus af te sluiten bij zijn eerste vereniging. Las Palmas komt uit in de Segunda División en dus komt hij komend seizoen mogelijk in actie tegen de club waar hij een status van clubicoon verwierf. Met Deportivo degradeerde hij namelijk uit de Primera División.

Bezig met laden …