Valse start Galatasaray en Fenerbahçe in groepsfase Turks bekertoernooi

Yanick Vos30 nov 2016, 19:22
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2016, 19:22

In de groepsfase van het Turkse bekertoernooi heeft Fenerbahçe slechte zaken gedaan. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Dick Advocaat in de eerste groepswedstrijd met 1-2 onderuit tegen Gençlerbirligi. Ook Galatasaray heeft zich niet van de beste kant laten zien, met een 1-1 gelijkspel tegen Elazigspor kan trainer Jan Olde Riekerink onmogelijk tevreden zijn.

/

Met rechtsback Gregory van der Wiel in de basis kreeg Fenerbahçe al vroeg in de wedstrijd een flinke domper te verwerken. Het was de andere back, Ismail Koybasi, die er met een directe rode kaart vanaf moest. Desondanks kwam Fener toch op voorsprong door een doelpunt van Yigithan Guveli. De bezoekers wonnen het duel uiteindelijk door treffers van Tokelo Rantie en Irfan Kahveci in de tweede helft.

Galatasaray – Elazigspor: 1-1
Voor eigen publiek wist de ploeg van Jan Olde Riekerink niet te winnen van Elazigspor, een laagvlieger uit de Lig 1., het tweede niveau in Turkije. Galatasaray, zonder Wesley Sneijder, maar met de jarige Nigel de Jong als invaller, kwam vlak voor rust op voorsprong via de Fransman Lionel Carole. Cim Bom Bom leek op een overwinning af te stevenen, maar diep in blessuretijd kregen de bezoekers een strafschop. Deze werd benut door Murat Kayali.