voetbalzone

Valverde neemt Zidane niets kwalijk: ‘God, ik word er niet goed van’

Dominic Mostert28 apr 2018, 20:42
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2018, 20:42
Advertentie

Als Barcelona zondag niet verliest van Deportivo La Coruña, is de club kampioen van Spanje. De eerstvolgende wedstrijd is dan op 6 mei in het Camp Nou tegen Real Madrid, dat bij monde van trainer Zinédine Zidane al aankondigde geen erehaag te zullen vormen voor Barcelona. Ernesto Valverde heeft daar geen problemen mee: de trainer van de Catalanen vraagt zich af of een erehaag gepast is als het gaat om twee aartsrivalen.

Op de persconferentie voorafgaand aan de mogelijke kampioenwedstrijd wordt Valverde gevraagd naar het besluit van zijn collega. Het is een onderwerp waar hij liever niet over praat. "Het gaat vaak over een erehaag. Daar ging het ook over toen wij naar het Santiago Bernabéu gingen, nadat Real Madrid het WK voor clubteams had gewonnen. Het is iets wat iedere ploeg zelf moet beslissen, maar volgens mij is de erehaag bedoeld om een eer te bewijzen aan spelers van de tegenstander."

Volgens Valverde zou het 'een beetje vreemd' zijn als Barcelona en Real Madrid erehagen voor elkaar zouden vormen. "Dat geldt ook voor andere clubs met een grote rivaliteit. Het voelt vreemd aan. Het is geen manier om spelers van de ene ploeg te eren, maar een instrument om spelers van de andere ploeg te vernederen. God, ik word er niet goed van. Kunnen we dit onderwerp afsluiten? Het is maar een klein detail. Er is niks mis met een erehaag."

Bezig met laden …