Van Aanholt en consorten slaan belangrijke slag en winnen ‘six-pointer’

Daniel Cabot Kerkdijk16 apr 2016, 15:40
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2016, 15:40

Sunderland heeft zaterdagmiddag een zeer belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie geboekt. Het team van Sam Allardyce zegevierde met 0-3 in de six pointer tegen Norwich City. Fabio Borini, Jermain Defoe en Duncan Watmore namen de doelpunten van de bezoekers voor hun rekening. Door de zege heeft Sunderland, dat nog wel achttiende blijft, één punt minder dan the Canaries, die één Premier League-duel meer achter de rug hebben.

/

In een niet bepaald onderhoudende eerste helft slaagde Sunderland er toch in om de leiding te nemen. Beide ploegen ontbeerden kwaliteit op de momenten dat het erom ging. Vier minuten voor rust kwam het scorebord in beweging: Borini ontving de bal van Defoe en werd vervolgens door André Wisdom onderuit gehaald, waarna Andre Marriner naar de stip wees. Borini hiel het hoofd koel en schoot het leer vanaf elf meter achter John Ruddy; 0-1.

Nog geen tien minuten na rust verdubbelde Sunderland de voordelige marge. Jan Kirchhoff ontfutselde Sébastien Bassong de bal en na voorbereidend werk van Borini tekende Defoe voor de tweede treffer van de middag. Het was voor de veteraan alweer zijn tiende goal in veertien uitduels voor the Black Cats. Sunderland kwam daarna goed weg: drie pogingen van Norwich City werden uit de doelmond gehaald. In de extra tijd maakte Duncan Watmore er op aangevan van Patrick van Aanholt ook nog 0-3 van.