voetbalzone

Van Aanholt: 'Krul heeft de kwaliteiten om Oranje te halen'

Erik van Dam22 sep 2010, 15:11
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 15:11
Advertentie

Patrick van Aanholt voorziet een grote toekomst voor Tim Krul. De jonge Chelsea-verdediger bracht vorig seizoen een tijdje door op huurbasis bij Newcastle United en dicht zijn landgenoot een goede kans toe om uit te groeien tot de onbetwiste nummer één van The Magpies en wellicht ook Oranje.

/

“Hij heeft veel kwaliteiten, maar hij is, net als ik, nog heel jong. Het is een kwestie van ervaring opdoen”, zegt Van Aanholt in de Jarrow And Hepburn Gazzette. 'Ik denk dat hij een waardige eerste doelman kan worden voor Newcastle én Nederland. Ook in Nederland staat hij hoog aangeschreven, dus het zal interessant zijn om te zien hoe zijn carrière verloopt."

Woensdag komt Newcastle United op bezoek bij Chelsea in het kader van de Carling Cup. Van Aanholt start, net als collega-verdediger Jeffrey Bruma, in de basis en kijkt uit naar het weerzien met zijn voormalig werkgever. "Ik heb genoten van mijn tijd bij Newcastle. Het was een heel goede ervaring voor mij om ervaring op te doen bij zo'n grote club." Na een verblijf bij Coventry City kwam Van Aanholt in zeven duels in actie voor de Championship-club.

Krul zelf heeft ook zin in de wedstrijd op Stamford Bridge. "Het is een grote wedstrijd", vertelt hij op de dag van de wedstrijd. "Een hoog podium, waar ik wil presteren. Dit is waar je het allemaal voor doet, ik kijk er echt naar uit. Hopelijk keren we terug naar Newcastle nadat we een shock hebben veroorzaakt in het Carling Cup-toernooi."

Bezig met laden …