voetbalzone

Van Basten denkt aan grote uitslag tegen FC Twente: 'Dat kan zomaar'

Matthijs van Laar22 feb 2013, 15:09
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2013, 15:09
Advertentie

Marco van Basten sluit niet uit dat het thuisduel met FC Twente bol staat van het spektakel. De hoofdcoach van sc Heerenveen weet dat de tegenstander uit Enschede onder hoogspanning staat en hoopt daarvan te profiteren. In zijn voorbeschouwing op het treffen met de Tukkers denkt hij zelfs een grote uitslag. Van Basten baseert zich op de 6-2 van twee jaar terug en de 1-5 van afgelopen seizoen.

/

De voormalig wereldvoetballer van het jaar weet bovendien dat beide ploegen zich bevinden in de hoek waar de klappen vallen. “Als wij een goede en Twente een mindere dag heeft, kan dat zomaar een grote uitslag opleveren”, verwacht hij. De coach acht dat scenario realistisch. “Twente beschikt over een prima elftal en veel goede spelers, maar zit in een moeilijke periode. Daar moeten wij van zien te profiteren.”

De Friezen moeten het zaterdagavond stellen zonder de geblesseerden Ramon Zomer, Arnold Kruiswijk, Kenny Otigba en Daniel de Ridder, terwijl Joey van den Berg een schorsing uitzit naar aanleiding van zijn rode kaart tegen ADO Den Haag. Behoudens dat de defensie zal bestaan uit Jukka Raitala, Pele van Anholt, Jeffrey Gouweleeuw en Chris Kum, wilde Van Basten nog niets kwijt over zijn basiself.

Bezig met laden …