voetbalzone

Van Basten: 'Doelpunten weggegeven'

26 mrt 2008, 22:33
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2008, 22:33
Advertentie
Marco van Basten benadrukte woensdagavond na de gewonnen oefeninterland bij Oostenrijk (3-4) dat zijn ploeg door persoonlijke fouten op een achterstand van 0-3 was gekomen. "Dan kan je alleen maar blij zijn dat je nog wint”, stelde de bondscoach.

Doelman Henk Timmer speelde volgens de keuzeheer van het Nederlands elftal een negatieve hoofdrol bij de drie tegendoelpunten. "John Heitinga verdedigde even voor de 1-0 van Oostenrijk niet goed, maar Henk moet die bal hebben. Die andere twee doelpunten ontstaan na hoekschoppen. Henk zat toen niet goed, maar de verdedigers waren ook niet helemaal top.”

Van Basten benadrukte dat ook een doelman fouten kan maken. "Iedereen heeft wel eens een mindere dag." De doelman van Feyenoord stond onder de lat, omdat Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg niet beschikbaar waren.

Giovanni van Bronckhorst sprak de hoop uit dat Oranje leert van zijn fouten. "We zijn heel zwak begonnen. Dat mag niet weer gebeuren. We hebben de doelpunten gewoon weggegeven. Vooral door heel slecht te verdedigen bij corners. Dat mogen we ons allemaal aanrekenen. Gelukkig hebben we ons in de tweede helft goed hersteld.”
Bezig met laden …