voetbalzone

Van Basten geniet van nieuweling: 'Hij heeft flair aan de bal'

Daniel Cabot Kerkdijk30 nov 2012, 15:40
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2012, 15:40
Advertentie

Kristoffer Nordfeldt keert zaterdag tegen Willem II terug in de basis van sc Heerenveen. De doelman is volledig hersteld van zijn bovenbeenblessure, die hem vier weken aan de kant hield. Marco Pappa zal waarschijnlijk ook aan de aftrap verschijnen in Tilburg. De aanvaller maakte tijdens zijn invalbeurt tegen VVV-Venlo een goede indruk op trainer Marco van Basten.

/

"Hij is belangrijk geweest met zijn assist op Alfred Finnbogason", zegt Van Basten op de clubsite van Heerenveen. "Marco heeft flair aan de bal en kan het spel op een goede manier beïnvloeden. Het is zeker een optie om hem te laten starten." Pele van Anholt, Youssef El-Akchaoui, Matthew Amoah en Mark Uth zijn nog niet fit genoeg om zaterdag in actie te komen. Door de afwezigheid van Amoah en Uth zal Samir Fazli op de bank zitten.

Van Basten verwacht dat Willem II druk zal zetten. "In hun vorige wedstrijd tegen Heracles Almelo begonnen ze voorzichtig. Pas toen ze achter kwamen te staan gooiden ze de schroom van zich af en daardoor werden ze gevaarlijk. Ik verwacht daarom dat ze tegen ons meteen op die aanvallende manier beginnen. Ze zullen de beuk er in gooien. Het is aan ons om daar een goed antwoord op te vinden. We moeten zorgen dat onze organisatie goed staat. Als dat op orde is zit er genoeg voetbal in ons team."

Bezig met laden …