voetbalzone

‘Van Basten heeft de sterke wens om mij te halen, dat is belangrijk’

Erik van Dam23 jun 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2013, 00:00
Advertentie

Magnus Wolff Eikrem ziet uit naar zijn avontuur in de Eredivisie. SC Heerenveen maakte vrijdag melding van de komst van de middenvelder, maar het persbericht werd al gauw weer van de site gehaald. De Friezen kunnen dat bericht binnenkort waarschijnlijk opnieuw de wereld in sturen, want de 22-jarige Noor vliegt zondag naar Nederland om verder te onderhandelen.

/

De aanvoerder van Molde FK heeft nog een contract tot Nieuwjaar en daardoor kan Heerenveen hem voor een relatief laag geldbedrag overnemen. Trainer Ole Gunnar Solskjaer bevestigde zaterdag al dat de spelmaker in de belangstelling staat van Heerenveen en Eikrem denkt dat er spoedig witte rook verwacht mag worden. “De coach (Marco van Basten, red.) heeft de sterke wens om mij te halen. Het is belangrijk voor mij dat de trainer en niet bijvoorbeeld een directeur mij zo graag wil hebben”, zegt hij.

Wolff Eikrem, die vorig seizoen in dertien wedstrijden in de Tippeligaen twee keer scoorde, had overigens al eerder naar Nederland kunnen vertrekken. “Voordat ik naar Molde ging, kon ik ook naar Nederland. Maar het is goed om nu thuis te zijn geweest in een vertrouwde omgeving. De deal is nog niet voor de volle honderd procent rond, dus ik ga hier niet op de man af zeggen dat ik ga vertrekken”, vertelt de ex-speler van onder meer Manchester United tegen VG Nett.

Bezig met laden …