voetbalzone

Van Basten moet puzzelen: 'Ajax niet tegenstander voor improvisatie'

Matthijs van Laar14 feb 2014, 15:01
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2014, 15:01
Advertentie

Marco van Basten heeft nog zo'n twee dagen om te bedenken hoe hij met sc Heerenveen aan gaat treden tegen Ajax. Met Arnold Kruiswijk, Ramon Zomer en Kenny Otigba mist de coach van de Friezen vooral achterin de nodige wapens, al is de terugkeer van Mitchell Dijks een meevaller. Kunst voor Van Basten is vooral om zo weinig mogelijk aan zijn gebruikelijke elftal te wijzigen.

voetbalzone

"Ajax is niet de tegenstander om tegen te improviseren. Spelers moeten zo veel mogelijk op een vertrouwde plek spelen", weet de coach, die het ook zal moeten stellen zonder aanvaller Luciano Slagveer. Hoe Heerenveen zondag zal aantreden, valt dan ook nog te bezien. "We hebben een strijdplan, maar dat ziet er wel anders uit dan tegen Groningen", is het enige dat Van Basten kwijt wil.

Dat Ajax de laatste weken hier en daar punten laat liggen en niet in grootse vorm verkeert, zegt de oefenmeester niks. Van Basten beschouwt de regerend kampioen ook nu weer als de belangrijkste kandidaat voor de titel. "Ajax is als enige club in staat dominant te voetballen en dat ook lange tijd vast te houden", zegt hij op de website van zijn club.

Bezig met laden …