voetbalzone

Van Basten: ‘Na de zomer kun je er zo twaalf van weg knippen of bij lijmen’

Peter Nusselder22 mei 2013, 09:11
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2013, 09:11
Advertentie

Nadat sc Heerenveen een teleurstellende eerste seizoenshelft doormaakte, presteerde het elftal van Marco van Basten na de winterstop een stuk beter en werd uiteindelijk zelfs nog deelname aan de play-offs om Europees voetbal veiliggesteld. De trainer zou graag verder willen bouwen aan zijn team, maar houdt er rekening mee dat hij over enkele weken weer helemaal opnieuw moet beginnen.

/

De oud-spits wees in het Abe Lenstra Stadion tijdens een persbijeenkomst op een afbeelding van de Heerenveen-selectie van de huidige jaargang. “Op die elftalfoto staan misschien 24 spelers. Na de zomer kun je er waarschijnlijk zo twaalf van weg knippen of hetzelfde aantal erbij lijmen”, tekent het Friesch Dagblad op uit de mond van Van Basten.

De coach kan echter niet anders dan zich daarbij neerleggen en beseft dat het in de voetbalwereld op die manier werkt. “Je bent een heel seizoen bezig patronen in te slijpen, maar iedere zomer verandert je team dusdanig dat je weer opnieuw moet beginnen met bouwen.” De kans is aanwezig dat Van Basten binnenkort afscheid moet nemen van keeper Kristoffer Nordfeldt, verdediger Jeffrey Gouweleeuw en topscorer Alfred Finnbogason. Voor het trio is volop interesse.

Bezig met laden …