voetbalzone

Van Basten prijst Finnbogason: ‘Dat toont aan dat hij een echte prof is’

Gijs Freriks03 sep 2013, 19:04
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2013, 19:04
Advertentie
/

SC Heerenveen stuurde clubiconen Foppe de Haan en Riemer van der Velde deze zomer op pad om een opvolger te zoeken voor Alfred Finnbogason. De Friezen gingen ervan uit dat de aanvaller zou vertrekken, maar nu de transferperiode voorbij is, speelt de IJslander nog altijd in het Abe Lenstra Stadion. Marco van Basten knijpt zijn handen dicht.

Finnbogason scoorde dit seizoen al zes keer in vier wedstrijden in de Eredivisie en zijn trainer is dan ook blij dat hij blijft. “Hij is belangrijk voor ons. Zijn besluit om nog te blijven toont aan dat hij goed nadenkt over zijn stappen. Hij is een intelligente jongen”, zegt Van Basten op de officiële website van de club. Heerenveen vroeg een bedrag met zeven nullen voor de 24-jarige Finnbogason en dat wilde geen enkele club betalen.

Engelse partijen, vermoedelijk Cardiff City en Hull City, wilden de goalgetter wel huren, maar daar viel voor Heerenveen al helemaal niet over te praten. Volgens Van Basten zal de international niet teleurgesteld op de trainingen verschijnen nu een transfer is uitgebleven. “Alfred heeft zich nooit gek laten maken en zich altijd op het voetbal gefocust. Dat toont aan dat hij een echte prof is.”

Bezig met laden …