voetbalzone

Van Basten vol lof over Oranje-international: ‘Heeft verrassende dingen in huis’

Bart DHanis27 nov 2023, 20:20
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:09
Advertentie

Marco van Basten is onder de indruk van het spel van Calvin Stengs, zo heeft de analist gezegd in Rondo, het voetbalpraatprogramma van Ziggo Sport. De voormalig spits van Ajax en AC Milan noemt Stengs zelfs ‘een openbaring’.

“Ik vond hem in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid heel goed spelen”, steekt Van Basten van wal. “Hij speelde toen op de nummer tien-positie. Ik vind hem daar echt een openbaring: hij is heel erg slim.”

Toch heeft Van Basten ook kritiek op de rechtsbuiten annex middenvelder van Feyenoord. “Hij komt soms wel heel erg slap over, maar aan de andere kant heeft hij weer hele slimme passes en hele verrassende dingen in huis.”

Van Basten vindt het dan ook moeilijk om Stengs te beoordelen. "Het is een lastige speler om in te schatten. Als hij z'n dag heeft heb je een probleem, maar soms denk ik van: waarom heeft de trainer hem opgesteld?”

Ook Youri Mulder breekt een lans voor de 24-jarige linkspoot. “Als hij vanaf het middenveld komt vind ik hem echt heel goed. Toen hij nog bij Royal Antwerp zat morste ze niet zoveel punten als ze nu doen. Ik weet niet of hij de missing link is, maar hij maakte de ploeg wel sterk.”

Stengs werd afgelopen zomer door Feyenoord voor zes miljoen euro naar De Kuip gehaald. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor Antwerp, waar hij zowel de Belgische landstitel als de nationale beker wist te winnen.

Afgelopen interlandperiode werd Stengs door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor Oranje. Waar hij tegen Ierland (1-0 winst) nog op de bank moest plaatsnemen, mocht hij starten tegen Gibraltar (6-0 winst). In die wedstrijd maakte hij meteen een hattrick.

Bezig met laden …