voetbalzone

Van Basten wil spelers geen rust geven

16 dec 2008, 14:26
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2008, 14:26
Advertentie
Ajax kan woensdagavond in de laatste groepswedstrijd van de UEFA Cup tegen Slavia Praag niet over Rasmus Lindgren beschikken. De Zweed blesseerde zich maandag op de training aan de enkel. De Amsterdammers zijn al zeker van een ticket voor de volgende ronde van de UEFA Cup en strijden tegen de Tsjechische opponent, die al is uitgeschakeld, voor een zo hoog mogelijke klassering in de groep.

"Het is niet de insteek spelers rust te geven", vertelt hoofdtrainer Marco van Basten dinsdagmiddag op de clubsite. "We doen er alles aan om deze poule te winnen en een goede wedstrijd te spelen. Het is een goede ploeg. Ze spelen fris voetbal. Ze hebben ons vorig jaar uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Wij willen deze keer winnen en dus wordt het een interessante wedstrijd."

Van Basten beseft dat een goed resultaat tegen de Tsjechen waarschijnlijk de eindzege in de groep oplevert. "En dat levert weer een gunstige loting op. Nogmaals, het is niet onze insteek om spelers rust te geven. We willen deze poule als nummer één afsluiten." Naast Lindgren zullen ook Gabri, Eyong Enoh, Ismaïl Aissati, Maarten Stekelenburg, Jan-Arie van der Heijden en Mitchell Donald niet binnen de lijnen verschijnen.

Van Basten ging ook in op de komende transferperiode. "Voor Vurnon Anita is een verhuur een prima optie. Andere spelers als Kennedy, Dennis Rommedahl en Javier Martina mogen in principe vertrekken. Dat is dezelfde mededeling als aan het begin van het seizoen, maar door de vele blessuregevallen hebben zij toch speelminuten gekregen. Wel moeten zij zelf natuurlijk ook willen vertrekken. Als zij het prima vinden dat ze er maar een beetje bijhangen, dan hebben wij geen drukmiddel."
Bezig met laden …