voetbalzone

Van Basten ziet interessante ontwikkelingen

01 jun 2008, 17:42
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2008, 17:42
Advertentie
Bondscoach Marco van Basten reageerde gematigd positief op de 2-0 overwinning die het Nederlands elftal vanmiddag boekte tegen Wales. De eerste helft verliep volgens de coach wat moeizaam, de tweede helft was het daarentegen een stuk beter. "Ik heb wel wat interessante ontwikkelingen gezien", aldus Van Basten op SBS6.

Volgens Van Basten zijn er weer wat nieuwe dingen duidelijk geworden. "In de tweede helft hebben we het systeem wat omgegooid en toen liep het beter. Eigenlijk hadden we nog wel wat meer doelpunten moeten maken, maar we hebben bij vlagen goed gespeeld." Over de kansen voor Oranje op het EK zei San Marco: "We hebben een interessante ploeg. Met de wind mee kunnen we ver komen, maar met de wind tegen vlieg je er misschien in de eerste ronde al uit."

Smaakmaker van de middag was Arjen Robben. De vleugelaanvaller van Real Madrid scoorde het eerste doelpunt en was met diverse dribbels een plaag voor de defensie van Wales. "Ik ben er klaar voor", zei Robben over het aankomende EK. "Ik voel me heel fit, heel sterk. Ik ben natuurlijk een tijdje weggeweest door blessures, daarom wilde ik nu graag wat laten zien. Ik heb zin in volgende week."
Bezig met laden …