voetbalzone

'Van Beukering is in Indonesië echt een reus, in alle opzichten'

Erik van Dam05 okt 2010, 11:47
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2010, 11:47
Advertentie
/

Het avontuur van Jhon van Beukering als Indonesisch international is officieel van start gegaan. De aanvaller mag dan zijn vertrokken bij Go Ahead Eagles, dat houdt nog niet in dat hij geen speler van naam en faam is buiten de Nederlandse landsgrenzen. Dinsdag werkte hij zijn eerste training af met de nationale ploeg, op weg naar de oefeninterland tegen Uruguay.

Zijn broer Dennis sprak tegen Omroep Gelderland over de eerste ervaringen. “We zijn hier echt fantastisch ontvangen”, zegt hij. “Jhon werd vanochtend op het vliegveld direct live geïnterviewd voor tv. Hij is hier echt een reus, in alle opzichten. Hij heeft de grootste reputatie en hij is ook de grootste van de ploeg.”

De eerste indrukken van het avontuur met de nationale ploeg klinken positief. “Het is een heel apart sfeertje hier. Echt prachtig. Maar ze trainen op een complex, dan heeft Presikhaaf het beter voor elkaar”, werpt hij er tegenin. Van Beukering debuteert vrijdag in een vriendschappelijke interland tegen Uruguay. In Nederland speelde hij voor Vitesse, FC Zwolle, De Graafschap, NEC en Go Ahead Eagles.

Bezig met laden …