voetbalzone

'Van Beukering van de partij voor Indonesië tegen Uruguay en Honduras'

Erik van Dam22 sep 2010, 20:03
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 20:03
Advertentie
/

Het lijkt erop dat Go Ahead Eagles binnenkort een international rijker is. Jhon van Beukering (26) is volgens Omroep Gelderland door de Indonesische bond opgeroepen voor de aanstaande interlands tegen Uruguay en Honduras. Onlangs werd bekend dat Indonesië op de Nederlandse voetbalvelden speurde naar spelers met Indonesische roots.

In het verleden hoopten spelers als Sergio van Dijk, Jason Oost en Van Beukering al om international te worden voor het land waar zij wortels hebben liggen. Geen van drieën slaagde er tot op heden echter in om ook daadwerkelijk te debuteren voor Indonesië. Dit werd mede bemoeilijkt door een FIFA-regel, die inmiddels alweer gewijzigd is.

Van Beukering zou volgens de regionale omroep nu echter opgeroepen zijn voor het elftal. Dat lot was ook weggelegd voor Cayfano Latupeirissa van NEC, maar de aanvaller raakte maandag geblesseerd op de training en kan naar verwachting twee maanden niet in actie komen. Indonesië speelt op 8 oktober aanstaande tegen Uruguay en vier dagen daarna tegen Honduras.

Bezig met laden …