voetbalzone

Van Bommel: ‘Dat is een gevaar voor ons, maar ook een mogelijkheid’

Yanick Vos24 okt 2018, 18:51
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2018, 18:51
Advertentie

Mark van Bommel heeft geen moment getwijfeld over zijn opstelling nadat bekend werd dat Steven Bergwijn niet kon spelen tegen Tottenham Hotspur. De kersverse Oranje-international heeft te veel last van enkelklachten. Donyell Malen was volgens Van Bommel de logische vervanger, zo gaf hij woensdagavond vlak voor het treffen met the Spurs aan tegenover Veronica.

In aanloop naar de wedstrijd was Bergwijn al een vraagteken. "Dat was heel makkelijk. Donyell komt er elke wedstrijd in, of aan de linkerkant of aan de rechterkant. Het is jammer dat Steven niet kan spelen, maar ik maak me geen zorgen dat Donyell dat niet goed kan invullen", aldus Van Bommel, die verder voor de gebruikelijke namen koos. Het idee om Gastón Pereiro op de plek van Bergwijn te zetten en Érick Gutiérrez op het middenveld te laten starten, heeft niet door het hoofd van de trainer gespookt.

Van Bommel gaf aan een zware avond tegemoet te gaan. "Tottenham is gewoon een heel goede ploeg. Als je naar de selectie kijkt en wat er op de bank zit, het zijn allemaal ervaren internationals die elke week in de Premier League spelen”, aldus de trainer. “Ze kunnen voorin rouleren, dat zal erg moeilijk worden. Hun rechtsback staat hoog. Dat is een gevaar voor ons, maar ook een mogelijkheid. In de omschakeling kan je achter die speler heel veel ruimte krijgen.”

Harry Kane en Christian Eriksen zijn de grote namen aan de kant van Tottenham, maar Van Bommel was niet van plan om spelers op te offeren om hen uit de wedstrijd te spelen. “Wij gaan de man niet volgen. Dat hebben we nooit gedaan. Dan schakel je misschien één man uit, maar dan heb je andere mensen die daarvan kunnen profiteren. En je doet je eigen systeem te kort. Je moet geconcentreerd spelen. Dan halen wij altijd minimaal een 6 of een 7.”

Bezig met laden …