voetbalzone

Van Bommel: ‘Een hele rare situatie, wij wisten eigenlijk van niets’

Robin Bruggeman08 jun 2017, 22:40
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2017, 22:40
Advertentie

De kwalificatiewedstrijd tussen Australië en Saoedi-Arabië begon donderdagmiddag met de nodige ophef toen de spelers van het bezoekende land in Adelaide de minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester niet leken te respecteren. De Saoediërs bleven op hun positie staan, terwijl de spelers van Australië zich rond de middencirkel verzamelden. Volgens assistent-bondscoach Mark van Bommel moet er echter niet te veel achter gezocht worden.

“Het is een hele rare situatie. Vlak voor de wedstrijd is besloten om een minuut stilte te houden, omdat een aantal Australiërs bij die vreselijke aanslag waren. Australië stond klaar, maar wij wisten niet waar het voor was. De beelden zijn gemanipuleerd, want we zijn daarna alsnog gaan staan”, legt hij uit bij Radio 538.

De spelers van Saoedi-Arabië werden wel vlak van tevoren ingelicht, waarna bondscoach Bert van Marwijk en Van Bommel de spelers hebben gevraagd waarom zij daar niet ook zijn gaan staan: “Hun denkwijze is dat zij dat op hun manier doen. Zij doen dat met bidden, zij doen dat met liefdadigheid. Zij doen dat op andere manieren, daarom blijven ze ook op dezelfde plek staan. Als zij voor elke gebeurtenis die bij hen in de omgeving plaatsvindt één minuut stilte in acht moeten nemen, in Jemen of in Irak... Er zijn daar ontzettend veel aanslagen. Zo zien zij dat. Van de andere kant valt daar ook wel iets voor te zeggen.”

Bezig met laden …