voetbalzone

Van Bommel: ‘Ik vond het uiteraard geen geel, maar Vink floot niet slecht’

Erik van Dam17 feb 2013, 08:50
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2013, 08:50
Advertentie

PSV sloot de wedstrijd tegen FC Utrecht goed af (2-1), maar mist volgende week wél twee basisspelers in de ontmoeting met Feyenoord. Mark van Bommel pakte geel en is daardoor volgende week geschorst, terwijl Atiba Hutchinson er zelfs twee kreeg voorgehouden. Van Bommel betreurde de gele kaart, maar wilde niet te kritisch spreken over dienstdoend scheidsrechter Pieter Vink.

/

De leidsman deelde Van Bommel zijn negende gele kaart van dit seizoen uit. In de voorgaande duels met ADO Den Haag en Vitesse bleef de aanvoerder juist verschoond van een prent. “Ik vond Vink het helemaal niet zo slecht doen. Hij vond mijn overtreding een gele kaart; ik niet, uiteraard. Ik vond het en hard duel waarin ik de bal speelde”, sprak Van Bommel na afloop aan Eredivisie Live.

“Met mijn linkerbeen raak ik hem, daar kun je geel voor geven. Ik heb er verder geen last van gehad in het verloop van de wedstrijd. Het ging om dít duel en die hebben we gewonnen”, aldus de routinier. Van Bommel constateerde dat PSV verdiend won, want het creëerde de meeste kansen van de twee teams. De captain telde er drie voor FC Utrecht, dat hij prima vond spelen. “Het is een goed voetballende ploeg.”

Bezig met laden …