voetbalzone

Van Bommel is bijna zeker van nieuwe klus en denkt aan twee PSV'ers

Yanick Vos26 mei 2021, 15:14
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2021, 15:14
Advertentie

De aanstelling van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg lijkt slechts een kwestie van tijd nu trainer Oliver Glasner is vertrokken en aangesteld bij Eintracht Frankfurt. Van Bommel is al weken in gesprek met de nummer vier van de Bundesliga en staat anderhalf jaar na zijn ontslag bij PSV voor een dienstverband in Wolfsburg. Kevin Hofland is zijn beoogde assistent-trainer.

Behalve Hofland wil Van Bommel volgens het Eindhovens Dagblad nog een PSV-functionaris meenemen naar Duitsland. Bovendien is de verwachting van de regionale krant dat de nieuwe trainer ook een aantal PSV-spelers naar Wolfsburg haalt. Mohamed Ihattaren en Michael Sadílek worden genoemd als opties.

Ihattaren zit onder PSV-trainer Roger Schmidt op een dood spoor en wordt net als Van Bommel vertegenwoordigd door zaakwaarnemer Mino Raiola. Het PSV-talent kende in Eindhoven zijn beste periode onder Van Bommel. Sadílek heeft een goed seizoen achter de rug bij het Tsjechische Slovan Liberec, dat hem voor een jaar huurde. Hij wordt genoemd als mogelijke optie voor Wolfsburg.

Glasner presteerde het afgelopen seizoen uitstekend met Wolfsburg, maar de trainer leefde in onmin met algemeen directeur Jörg Schmadtke en moest vertrekken. Die Wölfe voerden al langere tijd gesprekken met Van Bommel en zijn inmiddels dicht bij een overeenkomst, zo meldde de krant eerder deze maand. De bij PSV ontslagen oefenmeester speelt volgend seizoen met Wolfsburg in de Champions League.

Voor Hofland is de functie als assistent van Van Bommel een kans om zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen. De oud-verdediger werd dit seizoen vanwege slechte prestaties ontslagen bij Fortuna Sittard, dat onder zijn opvolger Sjors Ultee een enorme opmars kende en zich moeiteloos veilig speelde. Hofland speelde in het verleden bij Fortuna Sittard en PSV zes seizoenen samen met Van Bommel. De twee werkten na hun spelerscarrière ook al een jaar samen in de jeugdopleiding van de Eindhovense club.

Bezig met laden …