voetbalzone

Van Bommel: ‘Nog twee weken voor Supercup tegen Ajax, dat is ons doel’

Erik van Dam21 jul 2012, 17:30
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2012, 17:30
Advertentie

PSV kan zondag de eerste prijs van het seizoen pakken. De Eindhovenaren staan door de zaterdagzege op Athletic Bilbao (0-1) in de finale van het vriendschappelijke toernooi Polish Masters. Trainer Dick Advocaat was tevreden over het duel met de verliezend Europa League- en Copa del Rey-finalist, waarin Georginio Wijnaldum de enige treffer maakte.

/

“Een goed resultaat en op bepaalde momenten hebben we ook goed gevoetbald”, vertelt de Hagenaar op de officiële website van PSV. “We zijn nu tweeënhalf tot drie weken bezig geweest en als je dat zoals vandaag volhoudt, kan ik daarover alleen maar tevreden zijn. En nog niet iedereen is honderd procent fit.” Ook aanvoerder Mark van Bommel toont zich tevreden. “Het was niet makkelijk, sommige spelers trainen pas één week en sommige twee weken. We hebben nog twee weken te gaan voor de Supercup tegen Ajax, dat is ons doel.”

Enig minpuntje van de wedstrijd in het Poolse Wroclaw was het uitvallen van linksback Jetro Willems. De verdediger had last van zijn bovenbeen en moest zich laten vervangen door Marcel Ritzmaier. Advocaat liet echter tegen het Eindhovens Dagblad weten dat de ernst van de blessure minimaal is. De achttienjarige Willems, die op het EK in Polen en Oekraïne alle duels meedeed, moet de finale waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. Daarin is Benfica of Slask Wroclaw de tegenstander.

Bezig met laden …