voetbalzone

Van Bommel ruziet met fan van tegenpartij: ‘Ik snap dat niet’

Matthijs van Laar06 apr 2013, 22:56
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2013, 22:56
Advertentie

Mark van Bommel was zaterdagavond belangrijk voor PSV in de uitwedstrijd bij Willem II. De aanvoerder nam de openingstreffer voor zijn rekening en stuwde zijn ploeg in de slotfase naar voren in de jacht op een nieuwe voorsprong. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk met 1-3 en hadden dus een feestje te vieren. Voor Van Bommel zelf liep dat uit op een rare confrontatie.

/

Bij het bedanken van het publiek kwam hij namelijk in aanvaring met een fan van de thuisploeg, die in woord en gebaar duidelijk maakte niet gediend te zijn van de PSV’er voor zijn neus. “Er staat daar een vader met een kind en die steekt zijn middenvinger naar mij op”, verklaarde Van Bommel na afloop van de wedstrijd voor de camera van Eredivisie Live. “Vervolgens gooit hij alles wat hij in zijn handen heeft in mijn richting. Ik snap dat niet.”

Volgens de routinier ging het overduidelijk om een supporter van Willem II en niet om een van de meegereisde Eindhovense fans. “Met de fans van PSV heb ik een heel goede band, die doen dat zeker niet.” Uiteindelijk moest doelman Boy Waterman zijn ploeggenoot bij de razende thuisfan weghalen. De twee vierden de overwinning vervolgens voor het uitvak, met enkel supporters van de eigen ploeg.

Bezig met laden …