voetbalzone

Van Bommel: ‘Theo probeerde de boel op te stoken, had ik ook gedaan’

Peter Nusselder06 aug 2012, 09:27
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2012, 09:27
Advertentie

Mark van Bommel kreeg het zondagavond even aan de stok met tegenstander Theo Janssen, waarna hun medespelers van PSV en Ajax aan kwamen snellen en er in de slotfase van het duel om de Johan Cruijff Schaal nog een opstootje ontstond. De aanvoerder van de Eindhovenaren had er begrip voor.

/

“Theo probeerde de boel op te stoken, vlak voor de harde kern”, kijkt Van Bommel in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de schermutseling. “Had ik ook gedaan bij een 3-2 achterstand”, doelt de controlerende middenvelder van PSV op de stand die op dat moment op het scorebord stond. Uiteindelijk ging de ploeg van trainer Dick Advocaat met een 4-2 overwinning aan de haal.

Tussen twee doelpunten van Ola Toivonen door scoorde Jeremain Lens op fraaie wijze, hetgeen in blessuretijd nog eens herhaald werd door Georginio Wijnaldum. Aan de andere kant kwam Ajax niet verder dan een kopgoal van Toby Alderweireld en een eigen doelpunt van Marcelo. “We speelden niet heel goed, maar waren wel heel effectief. De eerste twee kansen waren meteen twee doelpunten”, aldus Van Bommel tegenover De Telegraaf.

Bezig met laden …