voetbalzone

Van Bommel wil rug rechten in Eredivisie: ‘Drie punten halen is noodzaak’

Yanick Vos29 nov 2019, 16:11
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2019, 16:11
Advertentie

Mark van Bommel blikt een dag na de 4-0 nederlaag in de Europa League tegen Sporting Portugal vooruit op het duel van zondagavond met FC Emmen. De trainer van de Eindhovenaren laat weten dat hij en zijn team een vervelend gevoel hebben overgehouden aan de grote nederlaag in Lissabon. Hij vindt het belangrijk dat zijn ploeg niet te lang stil blijft staan bij de verliespartij en zondag een goede reactie laat zien in de Eredivisie.

PSV ging donderdagavond rusten met een 3-0 achterstand en kreeg na de thee nog een tegentreffer te verwerken. “Het moge duidelijk zijn dat we met een vervelend gevoel teruggekomen zijn uit Portugal. Het was een teleurstellende avond. We hebben het daar op bepalende momenten niet goed gedaan tegen een hele goede ploeg en het resultaat is er dan ook naar”, laat Van Bommel weten in een reactie via de kanalen van PSV. “Duidelijk is echter ook dat we de teleurstelling snel moeten parkeren, want zondag zal Emmen er alles aan doen om het ons moeilijk te maken.”

Van Bommel wil dat PSV de overwinning op sc Heerenveen van vorige week een goed vervolg geeft tegen Emmen. “Één van de kenmerken van een topsporter is het vermogen om een teleurstelling snel te verwerken. Zeker in het voetbal is er altijd snel weer een nieuwe wedstrijd”, aldus de trainer. “Wij moeten van onszelf eisen dat we zondag de rug rechten. En dat betekent drie punten halen, want dat is noodzaak.”

De coach verwacht zondag over een fitte selectie te beschikken. “Onze spelers hebben de wedstrijd in Lissabon fysiek op een normale wijze verteerd. Links en rechts zijn er wat gebruikelijke klachtjes, maar ik verwacht ze morgen allemaal op het trainingsveld”, reageert Van Bommel, die weet dat FC Emmen de punten dit seizoen voornamelijk in eigen huis pakt. “We hebben vorig jaar ervaren dat ze zich daar niet zomaar gewonnen geven. We zijn gewaarschuwd, wat dat betreft.” Vorig seizoen gaf PSV een 0-2 voorsprong uit handen en kwam Emmen in de slotfase terug tot 2-2.

Bezig met laden …