voetbalzone

Van Bronckhorst duidelijk over reserve: ‘Voor mij hoeft hij niet weg’

Tim Siekman20 dec 2017, 13:10
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2017, 13:10
Advertentie

Feyenoord ontvangt donderdagavond Heracles Almelo in De Kuip in het kader van het bekertoernooi en Giovanni van Bronckhorst erkent dat de beker extra belangrijk is geworden voor de Rotterdammers, aangezien Feyenoord flink wat schade heeft opgelopen in de race om de landstitel: "Maar het verhoogt de druk niet", citeert RTV Rijnmond de oefenmeester.

"We willen ieder jaar een prijs winnen", vervolgt Van Bronckhorst op de persconferentie. "Dit seizoen hebben we al de Johan Cruijff Schaal. De weg naar de beker is de snelste weg naar een prijs, dat klopt. We vergeten het thuis steeds te beslissen en houden tegenstanders lang in leven. Ploegen verliezen hier niet meer gemakkelijk en dat zien andere teams ook."

Ridgeciano Haps, Miquel Nelom, Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin zijn nog altijd niet inzetbaar vanwege blessures, maar Van Bronckhorst kan wel weer een beroep doen op Nicolai Jörgensen, die zondag tegen Sparta Rotterdam (0-7) ontbrak wegens familieomstandigheden. Van Bronckhorst weet echter nog niet of hij gebruik gaat maken van de Deense spits.

Van Bronckhorst, die laat weten dat Brad Jones gaat keepen in plaats van Kenneth Vermeer, geeft ook aan dat Michiel Kramer, die zag dat Dylan Vente tegen Sparta de spitspositie innam, in de winterstop niet weg hoeft. "Hij kent zijn rol, maar is een sportman. Hij wil spelen. We bekijken ook de situatie voor een speler, maar voor mij hoeft hij niet weg."

Bezig met laden …