voetbalzone

Giovanni van Bronckhorst kan Serie A-legende Ciro Immobile spoedig begroeten bij Besiktas

Jonathan van Haaster10 jul 2024, 19:40
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:41
Advertentie

Besiktas staat op het punt zich te versterken met Ciro Immobile, zo schrijft Fabrizio Romano woensdagavond. De Zwarte Adelaars gaan de Italiaanse Serie A-legende voor twee seizoenen vastleggen.

De laatste details worden momenteel besproken, waarna Immobile zijn carrière definitief zal voortzetten in Istanbul. Lazio, de club waar zijn contract nog twee jaar doorloopt, heeft groen licht gegeven om de transfer doorgang te laten vinden.

Immobile gaat Lazio verlaten als absolute clublegende. De 34-jarige spits is met 207 doelpunten de topscorer aller tijden van de Romeinen, waarvoor hij ook nog eens 54 assists afleverde in de 340 wedstrijden die hij voor de club speelde.

Lazio vroeg volgens Italiaanse media in eerste instantie tien miljoen euro voor zijn aanvoerder en heeft de vraagprijs dinsdagavond nog laten zakken naar vijf miljoen euro. Nu zou Lazio zelfs genoegen nemen met een transfersom van drie miljoen euro.

Immobile zou de laatste jaren gefrustreerd zijn geraakt door een deel van de Lazio-supporters, die hem bekritiseerden om zijn, in hun ogen, matige prestaties. Immobile zelf hoopte juist op meer krediet voor zijn loyaliteit en doelpuntenproductie in de tijd die hij voor de club uitkwam.

Vorig jaar kwam het tot een dieptepunt, toen Immobile bij de school van zijn vierjarige zoon en in het bijzijn van zijn vrouw Jessica ‘verbaal en fysiek’ werd aangevallen door een Lazio-fan. Lazio-president Claudio Lotito weigerde het publiek op te nemen voor Immobile en claimde dat hem dit ‘iedere dag overkomt’.

Immobile zou dinsdag medisch getest worden bij Lazio om zijn fysieke staat te beoordelen ter voorbereiding op het seizoen 2024/25, maar schitterde door afwezigheid en zette daarmee zijn wens om naar Besiktas te vertrekken kracht bij.

Immobile, die ook uitkwam voor onder meer Juventus, Genoa en Torino, maakte in totaal 201 Serie A-doelpunten. Daarmee staat hij achtste op de topscorerslijst aller tijden van de Serie A, vlak achter Roberto Baggio (208).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …