voetbalzone

Van Bronckhorst en Van Gastel geïmponeerd: ‘Hij heeft zijn kans gegrepen’

Erik van Dam02 jan 2015, 07:12
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2015, 07:12
Advertentie

Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel werkten nauw samen met Ronald Koeman, in de drie jaar dat hij het als trainer voor het zeggen had bij Feyenoord. Na het seizoen 2013/14 liet hij de club uit Rotterdam-Zuid achter zich en besloot hij te wachten op een mooie nieuwe uitdaging: uiteindelijk werd het Southampton. Van Bronckhorst en Van Gastel hebben met verbazing toegekeken hoe fantastisch Koeman het doet in Engeland.

voetbalzone

Het avontuur verloopt vooralsnog geweldig en donderdag nog won Southampton thuis met 2-0 van Arsenal. Dat betekende dat the Saints vaster op plek vier kwamen en een voorsprong van drie punten opbouwden op Arsenal. Van Bronckhorst en Van Gastel vinden het schitterend om te zien, zeggen ze vrijdagmorgen in De Telegraaf. Eerstgenoemde had echt niet gedacht dat Southampton nu vierde zou staan in de rangschikking.

“Het verwachtingspatroon was bij Southampton werkelijk nul na alle verkopen in de zomer. Er verdwenen zo veel belangrijke spelers tegelijk. Maar alles wat hij samen met de club heeft gedaan is goed uitgepakt. Denk aan de komst van Dusan Tadic, Graziano Pellè, Toby Alderweireld en Sadio Mané. Die staan er vanaf de eerste dag”, constateert Gio.

voetbalzone

Van Gastel geeft aan dat Koeman zijn eigen filosofie in de praktijk brengt in de Premier League. Volgens de assistent van Fred Rutten had zijn ex-baas een grote wens om in Engeland te gaan werken. “Dat hij ’ja’ zei tegen Southampton, toen die club voorbij kwam, verraste mij dus niet. Hij heeft zijn kans gegrepen. Dat dit niet de grootste club was deed hem niks. En terecht.”

“Als je wens om in Engeland te werken sterk is, moet je wel eens in jezelf investeren. Dat heeft hij gedaan. Wat hij nu opbouwt doet hij helemaal zelf met zijn staf. Het is een werkwijze die wij van hem kennen”, bevestigt Van Gastel. Zondag speelt Southampton in de FA Cup tegen Ipswich Town en een week later voor de competitie tegen Manchester United.

Bezig met laden …