voetbalzone

Van Bronckhorst geniet: ‘Hij kan terugkijken op een mooi debuut’

Daniel Cabot Kerkdijk28 aug 2016, 07:27
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2016, 07:27
Advertentie
/

Feyenoord was zaterdagavond met 4-1 te sterk voor stadsgenoot Excelsior. Dat betekende weliswaar het eerste tegendoelpunt van het seizoen, maar de ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft na vier speeldagen nog geen enkel punt laten liggen.

In de rust hielden Feyenoord en Excelsior elkaar nog in evenwicht: 1-1. "Ik heb de opdracht gegeven om na rust het tempo op te schroeven en Excelsior onder druk te houden. Dat hebben de jongens vooral in de eerste twintig minuten van de tweede helft uitstekend gedaan", zo vertelde Van Bronckhorst na het einde van het duel. "Positief is dat we met drie goals in korte tijd het duel direct beslisten."

Van Bronckhorst benadrukte dat de invallers een belangrijke rol in de overwinning hadden gespeeld, ook al kwamen ze niet tot scoren. "Jan-Arie van der Heijden deed het erg goed en gaf een fantastische pass op Dirk Kuijt, die zo zijn tweede kon maken. Michiel Kramer was een paar keer dicht bij een doelpunt."

De afgelopen maand negentien jaar geworden Mo El Hankouri mocht eveneens zijn opwachting maken. "Ik wilde Mo graag een kans geven. Hij doet het goed op de trainingen en wordt steeds sterker. Mo speelde onbevangen en kan terugkijken op een mooi debuut", zo verzekerde Van Bronckhorst.

Bezig met laden …