Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giovanni van Bronckhorst heeft beet en haalt Portugees international Rafa Silva naar Besiktas

Laatste update:

Rafa Silva speelt de komende drie seizoenen voor Besiktas, zo maakt de club van trainer Giovanni van Bronckhorst bekend via de officiële kanalen. De 31-jarige Portugees komt transfervrij over van Benfica, namens wie hij in het afgelopen seizoen nog een belangrijke rol vertolkte.

De 25-voudig international van Portugal gaat bij Besiktas liefst 6 miljoen euro per jaar opstrijken. Rafa Silva kijkt uit naar zijn dienstverband in Turkije, zo laat hij weten via de clubwebsite. "Ik ben hier om prijzen te winnen. Daarnaast wil ik dat Besiktas weer de erkenning krijgt die het verdient. Daarom ben ik hierheen gekomen."

Besiktas mag in de handjes knijpen met de komst van Rafa Silva, daar de Portugees in het afgelopen seizoen in uitstekende vorm verkeerde bij Benfica. De ervaren aanvaller kwam liefst 4.372 minuten (52 wedstrijden) in actie onder Roger Schmidt. Daarin was Rafa Silva goed voor 22 doelpunten en 15 assists.

Rafa Silva is de derde grote aanwinst van Van Bronckhorst bij Besiktas. Eerder werd verdediger Gabriel Paulista (33) transfervrij opgepikt bij Atlético Madrid. Middenvelder Al-Musrati (28) werd voor 11 miljoen euro overgenomen van SC Braga. Transfermarkt schat de marktwaarde van Rafa Silva op zo’n 14 miljoen euro, maar Besiktas hoeft dus geen transfersom over te maken aan Benfica.

Rafa Silva speelde liefst acht seizoenen in het shirt van Benfica. In totaal speelde hij 326 officiële wedstrijden namens de Portugese topclub. Rafa Silva was daarin goed voor 94 doelpunten en 79 assists.

Besiktas zal Rafa Silva tijdens de start van de voorbereiding direct verwelkomen. De Portugees behoort niet tot de EK-selectie van bondscoach Roberto Martínez, daar hij twee jaar geleden heeft besloten te stoppen met interlandvoetbal.

Rafa Silva gaf destijds geen exacte reden voor het stoppen bij Portugal. “Dit is voor mij een oprecht en correct besluit op dit punt in mijn carrière. Ik hoop dat mijn persoonlijke overwegingen door iedereen worden gerespecteerd.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie transfer voor Bronckhorst. Heeft ie goed gedaan. Had eigenlijk bij R. Silva verwacht dat ie voor altijd bij Benfica zou blijven, maar deze move had ik zeker niet verwacht.

Even voor de duidelijkheid, er klopt helemaal niks van het financiele plaatje!net als dat de tekst niet klopt (benfica gaat 5,5mil betalen aan rafa silva) Besiktas haalt Rafa Silva ‘gratis’ binnen, hij krijgt elk jaar (tekent voor 2 jaar met een optie voor een extra jaar) 6mil salaris maar daar is het ook mee gezegd. Hij krijgt helemaal geen tekenbonus van 10mil! Bron? Officiele verklaring van de club zelf.Hele goede transfer gebaseerd op zijn statistieken die zijn echt abnormaal, hopen dat hij dit ook bij ons laat zien.*eventuele komst van Di Maria zie ik liever niet gebeuren, puur vanwege zijn leeftijd. Richt je dan eerder op Minteh die ook wordt genoemd

29 juni 2024 om 09:49
0

Minteh in jullie dromen denk eerder aan lamela ofzo.

29 juni 2024 om 11:23
0

Di Maria is nog steeds topfit en was afgelopen seizoen één van de betere spelers bij Befinca. Als hij komt dan komt hij voor 1 seizoen. En geloof me dat hij van absolute meerwaarde gaat zijn. Hij is nog steeds een strijder eerste klas. Zijn komst zou Besiktas gelijk een paar niveaus omhoog tillen en dichter bij gs en fb brengen. Ik hoop dat hij na de Copa doorvliegt naar Istanbul.

29 juni 2024 om 13:17
0

Ik dacht te hebben gelezen dat hij al zo goed als rond was met Inter Miami. Lekker afbouwen met Messi en z'n vrienden, ik zou het ook wel weten.

29 juni 2024 om 18:49
0

Hoezo zou Benfica 5M betalen aan Rafa als zijn contract is afgelopen?

Turkije en oude spelers reacties incoming…..

Goede transfer voor Besiktas. Hoop dat er meer volgen, want de selectie van vorig jaar sloeg echt alles. Er is nog een lange weg te gaan. Op elke linie heb je minimaal 2 spelers nodig.

29 juni 2024 om 09:21
0

Zo oud is hij niet toch? Hij kan nog prima 4/5 jaar mee in Turkije. Deze leeftijd is perfect om binnen te halen.

29 juni 2024 om 09:40
0

Nee maar ben even de reacties voor. Is zo’n beetje een standaard reactie geworden hier op VZ.

29 juni 2024 om 10:10
0

Wat ook standaard is geworden, zijn mensen zoals jij die al voorsorteren op de eventuele reacties. Dit is minimaal net zo storend.

29 juni 2024 om 10:23
0

Haha

29 juni 2024 om 11:17
0

@lord je mening verkondigen als een feit in nog storender. Zeg anders imo of ik vind. Maar goed ieder zo zijn ding. Fijn weekend en enjoy. Hoop niet dat je deze reactie ook storend vind.

29 juni 2024 om 12:45
0

Kan in de Turkse competitie nog makkelijk 8 jaar mee!

29 juni 2024 om 18:54
0

Zodra Rafa zijn snelheid verliest, dan heb je echt niet veel aan hem. Hij creëerde altijd heel veel vanwege zijn snelheid. Het is toch wel een speler die veel kansen mist, geen fijne pass heeft maar toch compenseert met zijn explosiviteit. De Turkse competitie is wel een stuk minder dan de Portugese, dus ik verwacht wel, als hij goed gebruikt wordt, dat ie de competitie aan gorten schiet aankomende 1/2 jaar.

29 juni 2024 om 09:58
0

Dit vind ik altijd wel grappig, als iemand zegt dat bepaalde reacties incoming zijn en er vervolgens 0 van die reacties te lezen zijn

29 juni 2024 om 10:20
0

Misschien durven mensen dan niet meer😂

Waarom gaat hij weg bij Benfica, was toch een van de beste spelers daar? Besiktas is toch wel een stap achteruit.

29 juni 2024 om 10:11
0

hij zat aan het salaris plafond van benfica, en wou meer gaan verdienen.
wel jammer dat het zo gelopen is, want was gewoon een prima speler voor benfica.

Bizar dat hij nooit in een topcompetitie gespeeld heeft, echt een geweldige speler.

Wauw sterke transfer van Besiktas! Hele goede speler

Goeie versterking voor Besiktas. Misschien ook Di Maria erbij? We will see..

Besiktas is weer lekker aan het verjongen zeg, goed bezig!

Nadat Hutchinson (40) jarenlang de dragende speler was, wordt er nu verjongd met Paulista (33), Rafa Silva (31) en wellicht Di Maria (36).

Ongelofelijk wat een wanbeleid…

29 juni 2024 om 13:19
0

Inderdaad het is jammer dat ze niet Mertens (37) en Muslera (38) hebben opgepikt van gs, maar gs was Besiktas te snel af met hun contract verlengingen. Ook jammer dat ze de jonge talenten Ziyech (31) en Batshuayi (30) hebben misgelopen.

Uitstekende transfer van Başiktaş? Je doet al bijna 3 jaar niet mee met de kampioenschap en hoe ga je dat probleem oplossen!!??? Geld op de probleem strooien en had net via Portugese bronnen gelezen dan hij
€6 mil per jaar gaat verdienen met 10 miljoen tekengeld🫣🫣🫣🫣🫣😭😭

De geldbronnen van Ali Koc worden gretig besteed door Besiktas. Ze hebben zich financieel te veel vastgebonden aan de Koc-groep, ja inderdaad de Koc van Fenerbahce. Dit seizoen worden dus 6 punten gratis gegeven door Besiktas aan Fenerbahce.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren