voetbalzone

Van Bronckhorst hint: ‘Wie weet wordt er komende week meer duidelijk’

Yanick Vos12 jul 2017, 12:33
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2017, 12:33
Advertentie

Feyenoord zag deze transferzomer al een groot aantal vaste waarders vertrekken, terwijl er nog altijd wat gaten in de selectie moeten worden opgevuld. Trainer Giovanni van Bronckhorst erkent dat er ‘wat moet gebeuren’. Hij wil dat technisch directeur Martin van Geel ‘kwaliteit’ toevoegt aan de selectie van de Rotterdammers, en het liefst zo snel mogelijk.

Na het behaalde kampioenschap gaf Dirk Kuyt aan te stoppen met voetballen, waarna Rick Karsdorp (AS Roma), Terence Kongolo (AS Monaco), Eljero Elia (Medipol Basaksehir) definitief vertrokken en Steven Berghuis terugkeerde naar Watford. “Als we kijken naar de spelers die zijn vertrokken, weeg je altijd af of dat wel goed is voor de club”, legt Van Bronckhorst uit in Voetbal International. “De prijs was in orde en ik ben trots op de stap die vooral Rick en Terence hebben gemaakt, dat mag je als club ook wel zijn. Tegelijk biedt hun vertrek weer kansen voor andere jongens.”

Van Geel wist Jean-Paul Boëtius, Kevin Diks en Sofyan Amrabat naar De Kuip te halen. “Maar nu staan we wel zo sterk dat er geen speler meer weg hoeft. Je kunt het nooit helemaal uitsluiten, want je weet nooit wat voor kaliber club zich meldt. Maar stel dat er weer een bod komt op een speler van ons, dan zal de prijs een absoluut clubrecord betekenen. Daarbij hebben we zelf al een aantal spelers gehaald voor in de helikopter tijdens de Open Dag en wie weet wordt er komende week meer duidelijk.”

Bezig met laden …