voetbalzone

Van Bronckhorst: ‘Ik ben boos en denk dat ik sowieso met hem ga praten’

Robin Bruggeman28 okt 2018, 16:12
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2018, 16:12
Advertentie

Feyenoord begon zondagmiddag vol goede moed aan de kraker tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA, maar de plannen van trainer Giovanni van Bronckhorst konden al na zes minuten de prullenbak in. Na raadpleging van de VAR trok scheidsrechter Björn Kuipers namelijk een directe rode kaart voor Jeremiah St. Juste na een overtreding op Nicolás Tagliafico, waarna Ajax uitliep na een 3-0 overwinning. Van Bronckhorst was na afloop van het duel niet te spreken over de actie van zijn verdediger.

“We begonnen goed aan de wedstrijd. We hadden de wedstrijd onder controle en eigenlijk is er niks aan de hand. Dan komt die rode kaart. Dan moet je het goede gevoel dat je had over het speelplan na zes minuten al in de prullenbak gooien”, begon de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. “Ik ben boos, ja. Je kan niet in topwedstrijd met tien man komen te staan. Dat mag je niet overkomen en gebeurt ons al na zes minuten. Dat weet je dat het een heel moeilijke wedstrijd wordt, zeker tegen Ajax.”

Jordy Clasie liet na afloop van de wedstrijd al weten dat Feyenoord scherp en agressief aan het treffen wilde beginnen en Van Bronckhorst beaamt dit. De trainer liet zijn spelers echter ook voor aanvang van De Klassieker weten dat zij met verstand moesten blijven voetballen en niet over het randje moesten gaan: “De rode kaart kost je de wedstrijd. Ik denk dat ik sowieso met Jerry ga praten”, besluit hij.

Feyenoord wist na de rode kaart voor St. Juste een kwartier stand te houden, maar incasseerde na een ongelukkig moment van Justin Bijlow toch de openingstreffer. De doelman liet de bal na een schot van Frenkie de Jong in eerste instantie onder zich doorglippen, waarna hij zijn fout onder druk van Kasper Dolberg niet meer wist te herstellen: “Die bal mag sowieso nooit door m'n benen heen gaan. Daar begint het”, reageert hij schuldbewust. De doelman is echter van mening dat Dolberg een kwalijke rol speelde door een tik tegen zijn arm te geven: “Ik denk wel dat het een overtreding was. Daar is de VAR voor en als het een overtreding is, had er gefloten moeten worden”, meent hij.

Bezig met laden …