voetbalzone

Van Bronckhorst: ‘Ik voelde in mijn lichaam: dit wil ik’

Erik van Dam20 mei 2015, 13:56
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2015, 13:56
Advertentie

Na de ontluisterende 3-0 nederlaag bij PEC Zwolle wist Fred Rutten het niet meer. Hij zei voor de televisiecamera’s dat hij een goed gesprek zou aangaan met de directie en dat gesprek volgde een paar uur later, bij hem thuis. Martin van Geel en Eric Gudde ontdekten al snel dat Rutten er geen vertrouwen meer in had en stelden hem daarop op non-actief. Daarna reden ze richting Giovanni van Bronckhorst, om hem te vragen Feyenoord door de play-offs te loodsen.

voetbalzone

Van Bronckhorst twijfelde geen seconde. “De vraag werd gesteld en ik zei gelijk ja”, sprak de nieuwe trainer van Feyenoord woensdag, tijdens zijn eerste persconferentie in die rol. Op de vraag of er voor hem nu een droom is uitgekomen, antwoordde Gio bevestigend aan de NOS. “Natuurlijk is het een droom, want ik ben een kind van de club. Ik ben in de jeugd begonnen en heb altijd hier trainer willen zijn.”

Eigenlijk zou Van Bronckhorst pas in de zomer beginnen, als alle spelers vakantie hadden gevierd. Dat het nu toch naar voren is gehaald, was voor hem een verrassing. “Maar ik voelde in mijn lichaam dat ik wilde. Ik had natuurlijk liever gehad dat we het seizoen goed hadden afgesloten, dan kon ik in de zomer beginnen. Maar het is niet anders.” Van Bronckhorst voerde woensdag een gesprek met Rutten, die hij de laatste seizoenen bijstond als assistent-trainer.

Het was een goed gesprek, aldus de nieuwe sterke man van Feyenoord. Donderdagavond beleeft hij zijn vuurdoop, wanneer de club op bezoek gaat bij sc Heerenveen. Van Bronckhorst hoopt dat het betere zal gaan dan de laatste weken. “Ik heb honderd procent vertrouwen in de spelers. We hebben dit seizoen laten zien dat ons vermogen om te voetballen groot is. Ik ben er nieuwsgierig naar of ik de visie die ik in mijn hoofd heb, kan vertalen. Ik wil spelers helpen zich te ontwikkelen”, laat hij weten. Feyenoord speelt zondag de return in Rotterdam-Zuid. Als het over twee duels bezien sterker is dan de Friezen, ontmoet het in de finale van de play-offs Vitesse of PEC Zwolle.

Bezig met laden …