voetbalzone

Van Bronckhorst moet 'Zlatan-bedwinger' aanwijzen: 'Ik zou Dammers kiezen'

Dominic Mostert23 nov 2016, 09:05
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2016, 09:05
Advertentie

Giovanni van Bronckhorst neigt volgens het Algemeen Dagblad naar Renato Tapia als verdedigingspartner van Jan-Arie van der Heijden in de wedstrijd tegen Manchester United. De oefenmeester moet kiezen tussen de Peruviaan en Wessel Dammers, omdat meerdere centrumverdedigers niet inzetbaar zijn op Old Trafford.

/

Eric Botteghin is geschorst, terwijl Sven van Beek en Terence Kongolo met blessures aan de kant staan. Tapia speelt bij Feyenoord doorgaans op het middenveld, maar heeft bij het nationale elftal van Peru ervaring opgedaan als centrale verdediger. De 21-jarige Dammers speelde nog geen minuut voor Feyenoord, maar is wel een echte mandekker. De uiteindelijke vervanger zal samen met Van der Heijden vermoedelijk belast zijn met de taak om Zlatan Ibrahimovic uit te schakelen.

Mocht de keuze toch op Dammers vallen, dan zit hij in een vergelijkbare situatie als Matthew Steenvoorden twee jaar geleden. Die kreeg plots de kans in een uitduel met HNK Rijeka. "Als ik Van Bronckhorst was, zou ik nu ook gewoon voor Dammers kiezen", zegt de verdediger van SC Cambuur in het Algemeen Dagblad. "Maar ik denk dat Van Bronckhorst het op de ervaring van Tapia zal gooien. Maar stel dat ze morgen in Manchester winnen met Wessel Dammers als basisspeler. Zou niet slecht zijn voor zijn carrière, toch?"

Bezig met laden …