voetbalzone

Van Bronckhorst stelt ‘Klassieker-specialist’ zondag mogelijk weer op

Erik van Dam05 nov 2015, 11:04
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 11:04
Advertentie

Tonny Vilhena begon dit seizoen nog niet één keer in de basis tijdens een competitiewedstrijd, maar zondag is het mogelijk zo ver. De twintigjarige middenvelder mocht van coach Giovanni van Bronckhorst starten in de bekerwedstrijd tegen Ajax en beet zich goed vast in Riechedly Bazoer, die het moeilijk had. De trainer stelt Vilhena in het weekend nu mogelijk opnieuw vanaf het begin op.

voetbalzone

Vilhena kreeg in de Klassieker van acht dagen geleden de voorkeur boven zomeraankoop Marko Vejinovic. Van Bronckhorst zegt in het Algemeen Dagblad dat er gekeken moet worden naar hoe een duel met Ajax eventueel zal verlopen. “We kwamen tot de conclusie dat we een type-Vilhena nodig hadden. Bazoer was de man in vorm bij Ajax, vandaar dat ik daar Tonny aan koppelde, met zijn vechtlust en spirit.”

Het pakte goed uit, zegt Van Bronckhorst. De krant geeft nu aan dat de kans levensgroot is dat Vilhena het ook zondag vanaf de eerste minuut mag laten zien. Opvallend, aangezien Vejinovic op voorspraak van de Feyenoord-trainer arriveerde in Rotterdam-Zuid en er toch een fiks bedrag op tafel kwam om hem los te weken bij Vitesse.

Bezig met laden …