voetbalzone

‘Van Bronckhorst zet spelers met naam op tribune en toont wie de baas is’

Peter Nusselder09 dec 2015, 08:53
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 08:53
Advertentie

Giovanni van Bronckhorst was net uit De Kuip vertrokken toen Feyenoord in 1999 de voorlopig laatste landstitel won, maar het zou zomaar kunnen dat de voormalig linksback er dit seizoen in zijn eerste jaar als hoofdcoach wel voor zorgt dat de Rotterdammers voor het eerst sinds zestien jaar weer kampioen van Nederland worden.

voetbalzone

Zijn eerste schreden op het trainerspad zette Van Bronckhorst in 2010 als assistent van bondscoach Cor Pot bij Jong Oranje en Pot is ervan overtuigd dat de 106-voudig Oranje-international er bij Feyenoord goed aan heeft gedaan door voor duidelijkheid te zorgen. “Hij is hard, spelers met naam zet hij gewoon op de tribune. Zo laat je wel zien wie de baas is”, maakt Pot duidelijk in het Algemeen Dagblad.

Volgens Aad de Mos wordt het daarom ook geaccepteerd dat spelers als Lex Immers en Colin Kazim-Richards, voorheen verzekerd van een basisplaats in Rotterdam, hun plek zijn kwijtgeraakt. “Het is eigenlijk heel raar dat Immers op de tribune zit en Kazim op de bank. Maar dit seizoen blijkt het logisch. Dat is gewoon de verdienste van Van Bronckhorst.”

Bezig met laden …