Galatasaray v Besiktas - Turkish Super CupGetty Images

Van Bronckhorst ziet zijn Besiktas dankzij Immobile en Rashica opnieuw winnen

Jonathan van Haaster18 aug 2024, 22:46
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2024, 22:46
Advertentie

Besiktas heeft ook zijn tweede Süper Lig-duel in winst omgezet. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won na een voetbalgevecht met 4-2 van Antalyaspor. Ciro Immobile (twee goals) en Milot Rashica (twee assists) waren de grote mannen aan de kant van de Zwarte Adelaars. Een uitstekende start voor Van Bronckhorst, die met zijn ploeg ook als beslag wist te leggen op de Turkse Supercup.

Besiktas kon haast niet slechter aan de wedstrijd beginnen. Na balverlies op het middenveld schakelde Antalyaspor snel en kwam voormalig Eredivisie-smaakmaker Sam Larsson in balbezit aan de linkerkant. De Zweed gaf mee aan Braian Samudio, die de korte hoek vond. De wedstrijd was pas 23 seconden oud: 0-1.

Toch wist Besiktas zich te herstellen van die klap en op aangeven van ex-Vitessenaar Rashica maakte Immobile er na een klein kwartier 1-1 van. De Italiaan profiteerde van een fraaie steekpass van Rashica en schoot in de korte hoek raak: 1-1.

Tien minuten later kon Van Bronckhorst opnieuw juichen. Na doorkoppen van Immobile kreeg Semih Kiliçsoy ruimte aan de linkerkant. Het toptalent speelde zijn man uit en gaf voor op Immobile, die met een strakke lage poging de korte hoek vond: 2-1.

Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Antalyaspor begon met nieuwe moed aan de tweede helft en wist vlak na de hervatting van de wedstrijd gelijk te maken. Erdogan Yesilyurt gaf vanaf rechts met links voor tot bij de tweede paal, waar Samudio binnenknikte en voor zijn tweede treffer van de avond tekende: 2-2.

Het zou toch nog goed komen voor Besiktas. Na andermaal prima voorbereidend werk van Rashica, die voor zijn tweede assist van de avond tekende door de bal goed in de loop mee te geven, kon Rafa Silva in de korte hoek afronden: 3-2.

Het werd Antalyaspor nog moeilijker gemaakt toen Güray Vural een directe rode kaart te zien kreeg van de scheidsrechter. De linksback werd van het veld gestuurd na een tackle op de kuit van Rafa Silva. Besiktas maakte diep in blessuretijd nog een vierde treffer. Ernest Muci wist een schitterende dieptebal van Cher Ndour te promoveren tot assist, door in de verre hoek raak te schieten: 4-2.

Bezig met laden …