voetbalzone

'Van de andere kant moet je voor actie Pieters wel beetje begrip hebben'

Peter Nusselder21 jan 2013, 08:38
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2013, 08:38
Advertentie

PSV verloor vrijdagavond niet alleen in eigen huis van PEC Zwolle, maar raakte ook Erik Pieters kwijt; de linksback maakte na een maandenlange revalidatie zijn rentree, maar werd met een rode kaart uit het veld gestuurd en liep een armblessure op toen hij zijn woede daarover koelde op een ruit.

/

Willy en René van de Kerkhof hebben zich verbaasd over de gebeurtenissen in het Philips Stadion, met name over de ontluisterende nederlaag tegen de promovendus uit Zwolle. “De spelers zullen zich nu eens achter de oren moeten wrijven. Kan dit wel?”, vraagt Willy zich in gesprek met Omroep Brabant hardop af. René is er overigens van overtuigd dat de Eindhovenaren na komend weekend weer bovenaan staan, als ze zelf winnen bij Heracles Almelo. “Ik geloof niet dat FC Twente bij Feyenoord de zege pakt”, legt de oud-international uit.

Zijn tweelingbroer was niet te spreken over het gedrag van Pieters en vond dat de verdediger de beslissing van de arbiter had moeten respecteren. “Dan moet je zo naar binnen gaan en niet eerst het halve stadion verbouwen.” René blijkt iets milder. “Die frustratie kan ik wel begrijpen. Hij is er acht maanden uit geweest. Ongeacht of het een rode kaart was, hij heeft natuurlijk een voorbeeldfunctie. Van de andere kant moet je voor zo’n actie wel een beetje begrip hebben. Maar het hoort niet bij de voetballerij, laat dat voorop staan”, aldus Van de Kerkhof.

Bezig met laden …