Van de Beek geniet: ‘Het was fantastisch hoe hij drie spelers uitkapte’

Daniel Cabot Kerkdijk29 feb 2016, 22:52
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2016, 22:52
/

Jong Ajax had maandagavond op De Toekomst weinig tijd nodig om af te rekenen met FC Dordrecht. De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam stond in de rust al met 4-0 voor, dankzij enkele heerlijke treffers. Het beloftenteam kon uiteindelijk geen ruimere overwinning boeken; de Dordtenaren verlieten Amsterdam met een 4-1 nederlaag.

Met name Robert Muric was meermaals ongrijpbaar voor de verdedigers van FC Dordrecht. De Kroaat nam de 2-0 voor zijn rekening en bereidde de 3-0 van Richairo Zivkovic voor. “Er gebeurden veel mooie dingen in de eerste helft. De goals waren mooi”, erkende Donny van de Beek, de maker van de 4-0, in gesprek met FOX Sports.

“Vooral de goal van Muric was fantastisch, hoe hij drie man uitkapte. Ik denk dat de mensen wel genoten hebben.” Van de Beek maakte al zijn officiële debuut in de hoofdmacht en wacht af wat de komende maanden brengen. “Wellicht kan ik nog wat minuten in het eerste maken.” De beloften van Ajax blijven achtste staan in de Jupiler League.