voetbalzone

Van de Beek geniet: ‘Ik denk technisch perfect en mooier dan mijn goal’

Daniel Cabot Kerkdijk03 feb 2019, 06:00
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2019, 06:00
Advertentie

Ajax heeft de nasmaak van het verlies in de Klassieker tegen Feyenoord (6-2) vorige week zondag ietwat weggespoeld met een ruime overwinning op VVV-Venlo. In de Johan Cruijff Arena werd het zaterdagavond 6-0 voor de ploeg van Erik ten Hag en dat betekende de eerste competitiezege van dit kalenderjaar. De Amsterdammers hadden het voor rust moeilijk, omdat de bezoekers uit Venlo met zes à zeven man vlak voor het doelgebied stonden.

“Dan sta je gewoon tegen een muur en dan weet je dat het moeilijk is. Naarmate de wedstrijd vordert komt er gelukkig meer ruimte en toen was het wel lekker”, vertelde Van de Beek na afloop, in gesprek met FOX Sports. In de eerste helft kwam alleen Hakim Ziyech tot scoren. In de tweede helft voerden Kasper Dolberg, Dusan Tadic, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Van de Beek de score verder op voor eigen publiek.

“Op een gegeven moment komt er ruimte en dan is het voor mij natuurlijk interessant”, blikte Van de Beek terug op het tweede bedrijf. Zo stond hij met een heerlijke assist aan de basis van de treffer van Dolberg. “Ik denk technisch perfect. Ik raakte hem ook niet heel hard en probeer de bal gewoon op gevoel bij Kasper te leggen”, omschreef de middenvelder het moment. “Hij kwam goed terecht, strak met mijn binnenkant. Ik vond het eigenlijk mooier dan mijn goal.”

Dolberg, uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, bleef rustig onder de aandacht voor zijn mooie treffer. “Het was een goede bal van Donny en eigenlijk viel ik al een beetje, maar in een touch werkte ik de bal nog richting doel. Eigenlijk dacht ik niet eens na bij wat ik deed, maar hij vloog erin. Ik moest gewoon een manier bedenken om de bal af te kunnen maken en dat lukte gelukkig.”

Bezig met laden …