voetbalzone

Van de Beek kan weg vrijmaken voor andere ex-Eredivisionist

Rian Rosendaal17 jul 2023, 17:31
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 17:31
Advertentie

Manchester United denkt aan Sofyan Amrabat als mogelijke versterking voor het middenveld, zo onthult Fabrizio Romano maandag. De transfermarktexpert benadrukt wel dat de interesse in de middenvelder van Fiorentina nog niet concreet is en dat er ook geen eerste bod in de maak is. Amrabat is een van de opties die wordt bekeken door manager Erik ten Hag, die graag een verdedigende middenvelder toevoegt aan zijn selectie.

Voorwaarde voor het eventueel binnenhalen van Amrabat is wel dat er eerst ruimte wordt gemaakt in de selectie van Manchester United. Donny van de Beek en Fred lijken sowieso geen toekomst te hebben op Old Trafford en mogen dan ook uitzien naar een andere club. Daarnaast zijn er vraagtekens over de toekomst van Scott McTominay bij the Red Devils. De Schots international is een serieuze kandidaat voor West Ham United, dat op zoek is naar een opvolger van Declan Rice.

Van de Beek mag sowieso weg
Manchester United probeert al enige tijd om Van de Beek van de hand te doen. Ondertussen probeert Ten Hag toptarget Rasmus Højlund middels een creatieve constructie naar Old Trafford te halen. Volgens The Athletic is Van de Beek ingezet als ruilmiddel om de transfersom voor de Deense spits te verlagen. La Dea zit echter niet op de 26-jarige middenvelder te wachten. Een aanbod met de Braziliaanse middenvelder Fred inbegrepen is ook resoluut van tafel geveegd. Atalanta wil alleen de absolute hoofdprijs ontvangen voor Højlund.

Volgens de Daily Mail is Van de Beek onderdeel van een grote schoonmaakactie van Ten Hag bij Manchester United. De grootmacht hoopt naar verluidt minimaal 23 miljoen euro over te houden aan de verkoop van de Nederlander, die nog twee seizoenen vastligt. Dat is zestien miljoen euro minder dan het aankoopbedrag in de zomer van 2020, toen Van de Beek overkwam van Ajax. De middenvelder groeide bij Manchester United nooit uit tot een vaste waarde en werd tussendoor verhuurd aan Everton.

Amrabat
Ondertussen lijkt Amrabat op weg naar de uitgang bij Fiorentina. Volgens Corriere dello Sport is de band tussen club en speler vanwege diverse incidenten zelfs 'onherstelbaar beschadigd'. Amrabat is in de Engelse media ook al gelinkt aan Liverpool, dat een opvolger zoekt voor de bijna vertrokken Fabinho. De interesse van Atlético Madrid en Barcelona in de international van Marokko lijkt inmiddels te zijn bekoeld.

Bezig met laden …