voetbalzone

‘Van de deal met Manchester City zou ik onmiddellijk afscheid nemen’

Yanick Vos14 dec 2016, 07:42
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2016, 07:42
Advertentie

Het gaat slecht met NAC Breda. In het tweede seizoen na de degradatie uit de Eredivisie is de ploeg van Marinus Dijkhuizen terug te vinden op de tiende plaats in de Jupiler League, terwijl de ploeg bovenin wil meedraaien in de hoop op promotie. Clubiconen zien hun NAC al jaren afglijden en zijn van mening dat slecht beleid ten grondslag ligt aan de positie waarin de club zich nu bevindt. Wat Pierre van Hooijdonk en Addy Brouwers betreft moet de samenwerking met Manchester City zo snel mogelijk worden stopgezet.

/

Volgens Brouwers, tussen 1968 en 1978 speler van NAC en voormalig scout van de club, begonnen de problemen met het wegsturen van technisch directeur Jeffrey van As in 2014. “Wat me nu opvalt, is dat de samenwerking met Manchester City slecht is voor NAC en dat er veel te snel gewisseld wordt met spelers”, zegt Brouwers in BN DeStem. “Die deal met City brengt je sowieso niets. Het gaat ten koste van je eigen identiteit en staat de ontwikkeling van je eigen spelers, die echt niet minder zijn dan die van City, in de weg.”

Van Hooijdonk, die 132 wedstrijden speelde voor de Bredanaars en 86 keer scoorde, is het eens met Brouwers. “Van de deal met Manchester City zou ik onmiddellijk afscheid nemen”, aldus de oud-international. “Het heeft geen enkele meerwaarde. Ga door met je eigen jeugd.”

Bezig met laden …